Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

12 - Η θεία ΛέναΉταν η αγαπημένη «θεία» όλων των παιδιών της δεκαετίας του εβδομήντα. Συναντιόντουσαν μαζί της κάθε μέρα το πρωί.  Άνοιγαν το ραδιόφωνο και άκουγαν "Καλημέρα σας παιδιά...". Το ταξίδι ξεκινούσε. Καράβι ήταν η υπέροχη φωνή της και η ανεξάντλητη αγάπη της για τα παιδιά.

11 - Το ελληνικό σχολικό βιβλίο


10 - Ποιητικό Προσευχητάριο ειδικών περιστάσεων για σχολική χρήση

Το Προσευχητάρι Ειδικών Περιστάσεων περιέχει μικρής διάρκειας προσευχές για τις ποικίλες δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στη ζωή του και έτσι να παραγορηθεί. Οι προσευχές σ' ένα τέτοιο προσευχητάρι βασίζονται στο ψαλτήριο και στο Ευαγγέλιο.Έχοντας ένα τέτοιο προσευχητάριο σκέφτηκα να κάνω ένα παρόμοιο, αλλά στη θέση των προσευχών να βάλω ποιήματα ή ποιητικά αποσπάσματα από γνωστούς έλληνες ποιητές και να το ονομάσω Ποιητικό Προσευχητάριο ειδικών περιστάσεων για σχολική χρήση.

9 - Η Κακιά η Ώρα


Τον βρήκε η κακιά ώρα! Χτύπα ξύλο να μη σε βρει η κακιά ώρα! Κακιά στιγμή! Αλλά και δεν υπάρχει η κακιά η ώρα.

Κακιά ώρα. Η ώρα που συμβαίνει κάτι κακό, δηλαδή όλο το 24ωρο κάπου συμβαίνει κάτι κακό, όπως με την ίδια λογική μπορείς να πεις η καλή ώρα γιατί όλο και κάπου θα συμβαίνει κάτι καλό. Αν το περιορίσεις όμως και το πάρεις προσωπικά κακιά ώρα είναι αυτή που για σένα συμβαίνει κάτι κακό.

8 - Τελευταίο κουδούνι σε ελληνικό σχολείο


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...