Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

71 - Περί της κτίσεως


Όλα γύρω μας είναι σταλαγματιές της αγάπης του Θεού. Και τα έμψυχα και τα άψυχα και τα φυτά και τα ζώα και τα πουλιά και τα βουνά και η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και ο έναστρος ουρανός. Είναι οι μικρές αγάπες, μέσα απ’ τις οποίες φθάνομε στη μεγάλη Αγάπη, τον Χριστό.
Για να γίνει κανείς χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητική ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. «Χοντρές» ψυχές κοντά Του ο Χριστός δεν θέλει. Ο χριστιανός, έστω και μόνο όταν αγαπάει, είναι ποιητής, είναι μες στην ποίηση. Την αγάπη ποιητικές καρδιές την ενστερνίζονται, τη βάζουν μέσα στην καρδιά τους, την αγκαλιάζουν, τη νιώθουν βαθιά.

70 - Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤΤο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο (ΙΠΑ) αποτελεί ιδιαίτερο τμήμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και ιδρύθηκε το 1974 από τον καθηγητή Λίνο Πολίτη. Σκοπός του είναι η σύσταση και η οργάνωση αρχείου μικροταινιών από χειρόγραφους κώδικες και ιστορικά αρχεία του ελληνικού χώρου. Επίσης η παροχή συμβουλών και πληροφοριών σχετικά με την μελέτη των ελληνικών χειρογράφων καθώς και η επιστημονική συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού για την προαγωγή της Ελληνικής Παλαιογραφίας. Από τη σύστασή του έως σήμερα έχει εκτελέσει πάνω από 200 επιστημονικές αποστολές κατά τις οποίες έχουν φωτογραφηθεί 7.500 περίπου χειρόγραφα και 20 μεγάλα ιστορικά αρχεία.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...