Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

130 - Το παιδί ζωή: ζωή τίποτ’ άλλο!


Τα παιδιά θέλουν παπούτσια
τα παιδιά θέλουν ψωμί
θέλουνε και φάρμακα
δούλεψε και συ.

Γέλα κλαίγε κι όλο λέγε
το παιδί: ζωή.
Τίποτ’ άλλο, Ζωή.
Ζύμωνε στη σκάφη
πρώτο σου ζυμάρι, πρώτο σου ψωμί
ένα καλυβάκι μια μικρούλα αυλή
για το παιδί.

Ζύμωνε το χώμα
με το δάκρυ δάκρυ
φτιάξε ένα χωμάτινο πουλί
να πετάει τη νύχτα
και να κελαηδεί
για το παιδί.

Τούτη είναι η ζωή μας
τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο
γέλα κλάψε, πες ό,τι θες
Το παιδί ζωή: ζωή
τίποτ’ άλλο!


[πηγή: Γιάννης Ρίτσος, Ποιήματα 1930-1960, Κέδρος, Αθήνα 2002 (20ή έκδ.), σ. 394-395]


129 - Συναυλία για καλό σκοπόΟ Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών (Βρυξέλλες) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών και το Τ.Ε.Γ. Midi, διοργάνωσαν στο χώρο του θεάτρου De Lijsterbes, το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιουνίου, συναυλία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες. Το σύνολο των εισόδων διατέθηκε για την επιδότηση του ενοικίου του ελληνικού σχολείου στο Anderlecht (λόγω περικοπών της χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους).


Μάλιστα κύριοι! Το ελληνικό κράτος άρχισε τις οικονομίες του σταματώντας την χρηματοδότηση των ελληνικών σχολείων της ομογένειας και μάλιστα των Βρυξελλών!


128 - Ένα μπαλόνι μυστικάTην Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών παρουσίασε στο θεατράκι του πολιτιστικού συλλόγου CC de Kam της κοινότητας Wezembeek-Opem το θεατρικό παραμύθι των Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και Νικολίας Καραγιάννη "Ένα μπαλόνι μυστικά" με ηθοποιούς παιδιά ηλικίας από πέντε ως δεκατεσσάρων χρονών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...