Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

233 - Διαλογισμοί περί μοναχισμού (DVD)Η Μονή του Αγίου Ιωάννη της Σαγκάης και του Σαν Φρανσίσκο που βρίσκεται στο Manton της Καλιφόρνιας (ιδρύθηκε το 1996) έχει κυκλοφορήσει ένα DVD που είναι μια καλλιτεχνική ματιά στη μοναστική ζωή, όπως εξασκείται στη Μονή του Αγίου Ιωάννη της Σαγκάης και του Σαν Φρανσίσκο.
  
   


Το DVD ονομάζεται Meditations on Monasticism, δηλ Διαλογισμοί περί μοναχισμού, και παρουσιάζει σκηνές από την καθημερινή ζωή στο μοναστήρι, αλλά και συμβουλές του ηγουμένου της μονής περί εισόδου και διαβίωσης στη μοναστική ζωή. 

Παρόλο που η μουσική που συνοδεύει το βίντεο είναι σύγχρονη, και όχι εκκλησιαστική, η ομορφιά των εικόνων, αλλά και η καλλιτεχνική απόδοση σκηνών του καθημερινού βίου της μονής, προξενούν στο θεατή ένα βαθύ αίσθημα γαλήνης και εσωτερικής ειρήνης.   
Η μονή τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, ο οποίος έχει κηρυχθεί άγιος το 1994. Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ήταν ιερέας και πνευματικός με μεγάλη φήμη. Είχε αξιωθεί εν ζωή μεγάλων χαρισμάτων, όπως ιαματικού, προφητικού και προορατικού. Συχνά αναφέρεται απλά ως "Άγιος Ιωάννης ο Θαυματουργός", το δε σεπτό του λείψανο βρέθηκε αδιάφθορο (φωτογραφίες εδώ).
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...